Sensommerstemning….

3. september 2014

Sidder på Værnedamsvej i et fantastisk vejr – 23 grader i solen. Jeg har sat mig udenfor Granola, en navnkundig café med et fantastisk og berettiget renommé. Værnedamsvej er en hyggelig gade, som forbinder Gl. Kongevej med Vesterbrogade – den er bestemt ikke særlig lang – til gengæld er den fuld af charme.

wpid-20140903_154152.jpgKender I følelsen af afslappethed – der hvor man bare sidder og er sunket dybt ned og dybt ind. Hvor alle stemmer omkring én er en behagelig summen, hvor et ring på en cykelklokke lyder hyggeligt – hvis I kender det, så ved I hvordan jeg har det lige nu.

To gamle damer er lige gået forbi mig med hinanden under armen. Ingen af dem med den oprejste holdning som de garanteret har haft da de var yngre og som den høje, mørke og unge skønhed, som glider forbi mig, besidder – tilsyneladende uvidende om hvor afsindig smuk hun er.

En cykeltaxa proppet med børn (6 stk) i alle hudfarver kører forbi – de er vist lige blevet hentet fra skole og skal hjem og lege hos cykeltaxamandens søn.

En højgravid kvinde – det må være lige oppe over at dømme efter størrelsen på maven, svinger sig ret så elegant op på en herrecykel med cykelkurven fyldt med grøntsager. Stilheden bliver kortvarrigt afbrudt af en skoleklasse med 1. klasses elever der er på vej tilbage til skolen.

Når jeg kigger skråt til venstre ser jeg over på Les Trois Cochons – som navnet antyder – en fransk restaurant. Der står tre borde udenfor på fortovet med rødternede duge og to mænd sidder meget passende og nyder en Pastis.

Jeg sidder, så jeg kan se ned af Tullinsgade – endnu en af de mange stille og fredelige gader i København . Vinduerne står på vid gab i næsten samtlige lejligheder og jeg ved at for enden af gaden ligger verdens mindste hotel: Central Hotel og Café – der er kun ét værelse og dog alligevel en reception.  wpid-20140903_154334.jpgTo drenge kommer susende fra Tullinsgade på deres skateboards – de ser ud som om de er født med dem på fødderne – og måske derfor, når de at afværgre at køre ind i manden med kasketten, som dybt optaget af sin mobiltelefon går over gaden uden at se sig for. Han registrerer knap at han var tæt på at blive kørt ned.

Pludselig bliver der meget varmt – som om der er blevet tændt en varmelampe lige over mig. Jeg kigger op og ser at det blev der i princippet også – solen rammer på en måde ind i et af de åbne vinduer i Tullinsgade og fungerer kortvarigt som et brændeglas.

De fleste mennesker synes der er så fantastisk i Paris – det er der også – men lige her hvor jeg er nu er der ligeså fantastisk – nej her er bedre. For når du sidder i Paris, så vil det typisk være i et turistområde og grunden til de forskellige sprog du hører omkring dig skyldes de mange turister. Her på Værnedamsvej er grunden til de forskellige sprog de lokale. Her bliver der talt en god blanding af svensk, fransk og dansk. Svensk fordi dem har vi mange af i København og fransk fordi den franske skole ligger lige i nærheden.

På Værnedamsvej findes der kun små butikker – her er ikke mindre end to rigtige osteforretninger, her er en fiskehandler, en vinbutik en rigtig skomager en lille bitte dyreklinik, delikatesseforretninger, små tøjbutikker med deres egne mærker og naturligvis cafeer og restauranter. Det er her jeg sidder og summer og nyder livet omkring mig.

Om (K)NowWhat

Jeg har i mere end 35 år været så priviligeret at have haft et job, som har bragt mig rundt i verden og dermed til mange forskellige kulturer. Jeg er fascineret af forståelsen for hinanden som mennesker på tværs af kulturer, og jeg er skræmt af manglen på samme. Men man behøver ikke at rejse ud i verden for at få den oplevelse, man kan bare gå ned på gadehjørnet og studere livet, som det leves. I min blog vil jeg “poste” små eftertænksomheder om de pudsigheder, jeg oplever fra mit ståsted i livet. Har du lyst til at kommentere på mine indlæg, er du mere end velkommen. Yndlingscitat: Det største problem er, at vi ikke lytter for at forstå, vi lytter for at svare.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s