Kulturelle forskelle på microplan

 

Siddende højt hævet over gulvniveau, med benene behageligt strakt ud foran mig, mens en meget kompetent fodterapeut tager sig kærligt af mine fødder, har jeg tid til at fundere over små pudsigheder.

Jeg er lige flyttet hjem til København igen efter en kort afstikker til provinsen. En provins som trods alt ikke er mere end 48 km fra København. Jeg fortæller min foddame, at når jeg skulle have mine fødder forkælet i Helsingør, så skulle jeg bestille tid et par måneder i forvejen. Og det til trods for, at der er et hav af fodterapeuter i Helsingør. Da jeg skulle have tid her på Islands Brygge, kunne jeg få en tid allerede dagen efter.

Min teori var,  at der enten var for mange fodterapeuter i København og/eller at der ikke var så mange, der fik forkælet fødder i byen. Men min foddame havde en anden teori, som jeg tror mere på.

Hun fortalte, at hun tidligere havde haft klinik i provinsen og at der ganske rigtig var et par måneders ventetid. Nu havde hun drevet denne klinik på Island brygge i 17 år, og havde ikke færre kunder, selvom der ingen ventetid var. Det skyldes ene og alene, sagde hun, måden vi lever på. I storbyen har vi travlt, vi stresser mere, ting skal ske nu og her. Man handler mere spontant.                                                                                                              I provinsen er man meget bedre til at give sig god tid og man langtidsplanlægger.

Det tror jeg hun har ret i.  Jeg elsker min by København. Jeg var også vild med Helsingør. Men det er korrekt, der er forskel på tempoet, på godt og ondt.

Om man er til det ene eller det andet, det er en smagssag.

Men jeg synes, det er sjovt, at få øje på de små kulturelle forskelle der er på alle niveauer.

fullsizeoutput_295

Om (K)NowWhat

Jeg har i mere end 35 år været så priviligeret at have haft et job, som har bragt mig rundt i verden og dermed til mange forskellige kulturer. Jeg er fascineret af forståelsen for hinanden som mennesker på tværs af kulturer, og jeg er skræmt af manglen på samme. Men man behøver ikke at rejse ud i verden for at få den oplevelse, man kan bare gå ned på gadehjørnet og studere livet, som det leves. I min blog vil jeg “poste” små eftertænksomheder om de pudsigheder, jeg oplever fra mit ståsted i livet. Har du lyst til at kommentere på mine indlæg, er du mere end velkommen. Yndlingscitat: Det største problem er, at vi ikke lytter for at forstå, vi lytter for at svare.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s