Ydmyg

Kl er præcis 21.52. Jeg sidder på min terrasse i sommerhuset. Vejret er, som det skal være. Vindstille og lunt. Det er stadig lyst. SommerDanmark-lyst.

Hvis jeg ser bort fra den fuglekvidder, som omgiver mig, så er her helt stille. Her er ingen menneskeskabte lyde. Et sjældent øjeblik. Lige foran mig vælter et hav af sart lyserøde roser frem. De omkranser min terrasse. Bag dem strækker en grøn græsplæne sig. Et stykke nede ad plænen ligger drivhuset til venstre. Jeg kan se, at vindruerne snart dækker hele udsynet ind i drivhuset. Til min overraskelse ser jeg, at æblerne på æbletræerne allerede er blevet røde. De er ikke så store endnu, men de har fået farve. Haven er omkranset af lærketræer. Jeg kan huske de hedder lærketræer, fordi de hedder det samme som en fugleart. Jeg er ikke den mest kyndige udi i hverken botanikken eller dyrelivet, men jeg ved, hvordan jeg skal huske.

Den ro der er lige nu, er fuldstændig uforlignelig. For selvom fuglene kvidrer i et væk, så er det også ro. Det er en lyd som hører til i verden. Og det er den tanke, der giver mig åndenød.…. Tænk at sidde her i år 2017 og kunne høre nøjagtig det samme, som man har kunne høre i millioner af år. Jeg er meget lille. Jeg er ydmyg. Jeg er priviligeret. Og i dette sekund føler jeg mig lykkelig. I dette sekund ønsker jeg, at livet aldrig stopper.

Om (K)NowWhat

Jeg har i mere end 35 år været så priviligeret at have haft et job, som har bragt mig rundt i verden og dermed til mange forskellige kulturer. Jeg er fascineret af forståelsen for hinanden som mennesker på tværs af kulturer, og jeg er skræmt af manglen på samme. Men man behøver ikke at rejse ud i verden for at få den oplevelse, man kan bare gå ned på gadehjørnet og studere livet, som det leves. I min blog vil jeg “poste” små eftertænksomheder om de pudsigheder, jeg oplever fra mit ståsted i livet. Har du lyst til at kommentere på mine indlæg, er du mere end velkommen. Yndlingscitat: Det største problem er, at vi ikke lytter for at forstå, vi lytter for at svare.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Et svar til Ydmyg

  1. Anonym siger:

    Dejlig beskrivelse .. tænker over hvor vigtigt det er at nyde nuet .. sidder lige nu ude under tag .ser ud over vandet og oplever et fantastisk tordenvejr

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s